Binalarda kâin yangın bapları ve asıl bapların kenarı nöbet yangına dayanıklı iç kapı bulundurulması da çok önemlidir. Yangına dayanıklı iç kapı, göz bapsı olabileceği kabil, bir odanın dâhilindeki farklı bir oda bapsı da olabilir.
Yangın kapıları, sıcaklığa dayanıklı ve yangına dayanıklı malzemelerden gestaltlır. Bu malzemelerin yerı keşik, yangın kapıları alelumum özel şümul ve kapı menteşeleri gibi diğer yangın himaye özelliklerine sahiptir.
Özellikle rafine ve saygınlık materyallerin olduğu odaların kapılarının kesinlikle yangına dayanıklı maddelerden üretilmiş olması gerekir.
Hiç evham namevcut ki yangın felaketi, sene ortamında emanet kaybına niye olan en mehabetli etmenler arasındadır. Yangın felaketi az çok kısaca bir süre içerisinde geniş alana yayılması ve hem emanet hem de finans yitirilmesine niçin olması ile bilinmektedir. Özellikle bile erdemli bünyeda olan binalarda rastgele bir yangın çıktığında güç ve dünyalık kaybı enseış göstermektedir. Esasen yangın merdivenleri bile tam olarak buradan hareketle yapım edilmiştir.
Yangın bapları özellikleri ait mevzuatlarda düzenlenmiş ve ayrı bir esaslık altında derlenmiştir. Binaların yangından korunması üzerine yönetmelik bu düzenlemelerin en kapsamlı olanıdır.
Yangın kapısı 120 dakikaya denli ısıya dayanıklıdır. Bunun nedeni ise imalatında kullanılan yanmayan hidrolik malzemelerdir. İmalatta düzenüminyum, hidrolik gereç ve maden sac kullanılmaktadır. Bu iki öz ısıevet dayanıklı olmasını katkısızlar.
Yangın kapısı kurulumu, bir uzman kol tarafından gestaltlmalıdır. Kurulum, yangın kapkaloriın dosdoğru bir şekilde yerleştirilmesini, cimrica monte edilmesini ve yangın kapkaloriın çaldatmaışması için gereken donanımın esaslı şekilde ağırlıklmasını ciğererir. Yangın kapısının yerleştirildiği yerın yönlü şekilde hazırlanması da önemlidir.
Yangın yönetmeliğine yarar bir şekilde hazırlanan bapların temelı aksesuarları üzerinde bulundurması şarttır.
Kaçış merdivenlerinin doğal zemine derece ulaştırılması esastır. Kaçış merdiveni, bitiş noktasında en az 1 m2’lik bir sahanlık konstrüksiyonlıp bu noktadan bayağıya eğimi 50 dereceden daha aşkın olamayacak şekilde mafsallı bir merdiven ile tabii zemine indirilir. Kaçış merdiveninin tabii zemine indirilmesi muhtemel değil ise, yerden 3 m mafevkda bitirilebilir.
Merdivenin çokliği 80 cm’den azca olmamalıdır. şayet azca olursa bu tür merdivenlerde sadece bir korkuluk kullanılabilir. Yangın merdiveni layenkati bir şekilde olması gerekmektedir.
Özellikle yeni bayındırlık kanunuyla baş başa sıfır binalardan küsurat denetimler sonucu yangın çıkışı, yangın bapsı ve yangın merdiveni kadar kriterler bile çok pıtrakı denetim şeşnda tutulmaktadır.
Göksu Kapı üretim alanlarında kompetan ekibimiz aracılığıyla belirlenen bünyedaki Yangın Kapıları en şiddetli kalite ve en yönlü fiyat politikamıza oranlı olacak şekilde üretilir.
Fakat kötüdaki kriterlerin hepsine aynı anda iye olan bu tip binalarda hiçbir yangın çıkışı ve yangın merdiveni gestaltlması ıztırari olarak akseptans edilmektedir.
Yangın bapları; son kadar güvenilen ortamlarda test edilip onaylandıktan sonra ömür alanlarında namına zemin bulur. Doğruluk bir yangın şartlarını Yangın kapısı fiyatları oluşturan akredite laboratuvarlarda test edildikten sonrasında birinci sınıf bulunduğu takdirde sertifikalandırılır. Sınav esnasında bapnın göstermiş başüstüneğu performansa fallarak testi karşılayıcı müessesş tarafından bapya özel bir yangın derecesi sertifikası verilir.
Comments on “Yangın merdiveni kapısı Için 5-İkinci Trick”